Algerie


Håper alt står bra til med dere i kveld!

som sagt har reisen min tatt til Algerie denne gangen. Og her har dere litt info om algerie. Mange jeg spør vet ikke hvor Algerie ligger. Alger ( hovedstaden) ble beropt til verdens fineste by i 1960 tallet.. og er dessverre ikke det lenger, da Algerie ble herjet av borger krig. Og er samtidig veldig glad for å se at turistene er vendt tilbake til dette vakre landet.

Algerie er et stort land som opprinnelig var bebodd av berbere inntil araberne erobret Nord-Afrika i det 17. århundrede.

Normalt blev barberne  i de fjellrike regionene, som motsto den arabiske innflytelsen.

De har klart å beholde språket og kultur, og dette er stadigvekk bevart den dagen i dag, og brukes nå av ca. 20 % av landets befolkning. Jeg er opprinnelig berber.. og bor i disse vakre fjellregionene. Sidi Yahia( bejaia)

Algerie er en del av det tyrkiske ottomanen empire fra det 16. århundrede og ble i 1830 erobret av Frankrike, og gitt status som et Départment i dets egen retten.

I 1954 startet kampen om selvstendighet og denne ble ledet av den nasjonale løslatelsesfronten, som kom til makten på selvstendigheten i 1962. Det tok Algerie 7 år å få frankrike ut av landet. Men rettferdigheten seieret til slutt.

I 1990 ble Algeries politikere dominert av kamper som involverte militæret og islamittisk militante. Og der brøt helvete løs, Algerie hadde masse gjeld. Men denne presidenten vi har nå ( Boutaflika) har endelig ordnet algeriske økonomien og fått Algerie tilbake på beina og hhan har også inngått mange avtaler internasjonalt og fått tilbake alle kontaktene Algerie misten under  denne elendigheten. Hatten for den Boutaflika!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nadia Marielle

Nadia Marielle

32, Oslo

Skandinavias eneste kvinnelige fotballagent. Nadia Marielle Mouacim fra Oslo besto eksamen hos NFF i mars i år og har fra mai gyldig lisens som FIFA-agent. Hun er dermed Norges eneste kvinnelige fotballagent. Norge, Sverige og Danmark har i øyeblikket totalt 108 agenter (Norge 28), hvorav Nadia Marielle er eneste kvinne. Mouacim vil tilby agenttjenester både i Norge og internasjonalt, med forhandling av kontrakter og sponsoravtaler. Hun legger særlig vekt på følge opp spillerne også utenfor banen, med hjelp til å organisere livene sine slik at de føler mest mulig støtte og kan konsentrere seg om spillerkarrieren. Nadia Marielle vil spesialisere seg på å hente unge og talentfulle spillere fra Algerie til Norge, slik at de kan utvikle sitt spillertalent under trygge forhold. Hun er selv født i Algerie, der hun har opparbeidet seg et bredt kontaktnett. Oppvokst i Norge og bosatt på i Oslo, er hun selv nå mor til to fotballspillende gutter (12) og (13) som har bidratt til den etterhvert så sterke fotballinteressen og drømmen om å bli fotballagent. Nadia Marielle er ellers kjent fra Robinson-sesongen 2008 på TV3. Hun har også deltatt i Migrapolis-programmet "Tro, håp og lidenskap" om fotball-VM sett fra Algerie.

Kategorier

Arkiv

hits